Ós lèste nówts

Donnerstag, 19. März 2020 - 19:06 Uhr
Oos lèste nòws,

Leef Wammese en Weimeskes,Verleden week donderdag kregen wij te horen dat de halfvastenstoet van 22 maart 2020 niet mocht doorgaan i.v.m. de maatregelen die getroffen werden naar aanleiding van het Corona virus.

Na een week van overleg – wat niet evident is in deze tijd – via veel app verkeer, mails, skype e.d. – en ondertussen ook nog meer maatregelen, hebben wij beslist om de stoet met veel pijn in het hart definitief af te gelasten.

Er is ondertussen al veel tijd en werk gestoken in het ontwerpen van wagens, kestumkes, enz.. door de diverse wijken, groepen, einzelgangers, om van deze stoet weer een groot succes te maken. Ook denken wij aan de prinselijke wijken die al heel veel tijd en energie gestoken hebben in de bouw van de wagens van onze prinsen.

Het is ook mede daarom dat deze afgelasting helemaal geen plezierige beslissing is, maar in de huidige situatie, en met het gebruik van het gezond verstand, de enige juiste beslissing. Niemand kan op dit moment vertellen hoe lang dit nog kan duren, gezwegen om al een andere datum te prikken om de stoet nog eventueel te laten doorgaan.In overleg met onze prins Erik III en Jeugdprins Warg I, hebben zij toegezegd om hun prinsschap met 1 jaar te verlengen.Wij bedanken bij deze ook iedereen voor het geweldige seizoen, waaraan nu, door de gekende omstandigheden een abrupt einde komt. Wij twijfelen er niet aan, dat wij allen hier sterker uit gaan komen, en er volgend jaar een spetterend seizoen van gaan maken, met een nog spetterende halfvastenstoet.Om af te sluiten hebben wij nog 1 boodschap voor ieder van jullie :Hou jullie gezond, zorg en hou van elkaar.Vorst Eric en de Grootridders van Het Heilig Wammes.

Anmelden