Dansgroep AndersDe Dansmariekes zijn ontstaan in 1980 via de wijk Bospoort, onder het voorzitterschap van Sidoine Bogaert, met als doel deel te semen aan internationals toernooien, met Belgische en Europese titels als inzet. Dit alles gebeurde onder leiding van trainster Nelly Scheepers, zelf Europees kampioene. Het is een discipline van ritme op muziek, lenigheid en souplesse.

Daarnaast names we deel aan talloze carnavalsoptochten, prinsenzittingen en bloemencorso's in binnen- en buitenland, om zo de kas wat te spijzen. Uitschieter was zeker de uitnodiging van het Koninklijk Paleis, waar we gretig en trots op ingingen.
Tweeëntwintig jaar geleden werd ons eerste internationaal boven de doopvont gehouden in C.C.A.0, en met veel succes. Het plotse overlijden van onze voorzitter Sibo zette een domper op de successen. Na onenigheden in het bestuur van de wijk Bospoort, gingen de `Maaseiker Dansmariekes' hun eigen weg met Maria Weytjens, de weduwe van Sibo, als voorzitster. Er wordt nu verder gegaan met het inrichten van toernooien, met evenveel succes als voorheen.

Onze dansgroep nam deel aan de toernooien in verschillende reeksen, namelijk garde, solo en paardansen. De kroon op het werk van alle meisjes en bestuursleden zette Esley Vandeninden, door de Belgische titel solo senioren te veroveren. Ze werd vervolgens trainster van onze vereniging, en met veel succes, want onder haar leiding werden vele eerste, tweeds en derde plaatsen weggekaapt. Robbie Vlachaki en Nathalie Paredis werden Belgisch en Europees kampioen paardansen in 2001.

In 1997 kreeg onze vereniging haar huidige naam:

“Dansgroep Anders”