De Noorderwijk

Wat doen oudere mensen liever dan feesten samen met hun k1einkinderen, familie, vrienden of vereniging? Dat geldt natuurlijk ook voor carnaval. Het Heilig Wammes viert zijn 5 x 11de verjaardag en de Noorderwijk, met zijn gevorderde leeftijd van 10 x 11 jaar, doet daar graag aan mee.
Het huidig bestuur is dan ook trots dat we in de voetstappen van vele memorabele wijkgenoten mogen treden. Denken we maar aan Vanderhove met zijn 'chapeau buse' ,die meer dan 40 jaar voorzitter is geweest. Naar tant ‘Jeanne’ (Teelen-Racdschelders) wordt nog regelmatig verwezen. Evenmin mogen we Josee Pecriaux-Vancleef overslaan. De naam Toke Gonissen-Aendekerk zal voor altijd met de Noorderwijk verbonden blijven: nooit heeft zich iemand met zoveel vuur ingezet voor onze wijk. ( Dank je Toke.) Getuige daarvan de talrijke eerste prijzen en het aantal Gulden Wammesen , die de wijk onder haar voorzitterschap in de wacht mocht slepen. En vergeten wij ook Jo Lenders en Carl Deckers niet. We heffen het glas op deze noeste Noordmannen en -vrouwen. Alle namen noemen zou ons echt te ver leiden, maar toch: de mannen met het technisch inzicht waren onmisbaar, denk maar aan Karel Vandebergh en Jaak Creemers van het hospitaal, die heel wat moeilijke problemen wisten op te lossen. En later natuurlijk ons Henrike Peerlings, voor wie de secuurste en vernuftigste systemen een ware uitdaging vormden. Ook Frans Brouns en Martha bezorgden ons menig goed idee.

In deze rij mogen we onze penningmeesters,secretarissen en rondhalers niet vergeten. We denken dan aan Ludo Hertmans, Nicole, Marie-Christine, Jan, Jaakske de schoenmaker en nog vele anderen. Met veel plezier en dank hef ik het glas, want zij hebben gezorgd dat de zaak bleef draaien!

En draaien deed het. Met plezier denk ik nog terug aan de vele voorbereidende vergaderingen waarvan je thuiskwam met pijn in de kaken van het lachen. Ook die heerlijke momenten voor , tijdens en na de stoet zijn onvergetelijk. Het jaar dat we de stripfiguren van Suske en Wiske uitbeeldden, hebben we Nadette Beelen, onze vaste schminkster, heel wat extra werk bezorgd. Elke figuur had wel een neus opgeplakt of een kletskop op. Maar al snel had iemand ontdekt dat je met die neus geluiden kon maken. Hoe dikwijls Nadette ons opnieuw bijwerkte omdat de schmink helemaal was doorgelopen van de lachtranen, is niet te zeggen.

Dat we muzikaal waren is ook bewezen. Al jaren hebben we ons eigen wijklied en in het jaar van de Mezeiker grammair hebben we ons eigen lied opgenomen om tijdens de stoet te gebruiken. Op de muziek van de "Sound of Music' schreef Jose Claessens een passende tekst.

Onze beste zangstemmen gingen naar de muziekstudio “De Picolo”, waar de begeleidende muziek al professioneel was opgenomen.

Jaakske de schoenmaker bezorgde ons tussendoor bijna een nieuw clublied met zijn versie van 'wat ruist er in het struikgewas'.

De Noorderwijk floreert nog steeds na meer dan 10 x 11 jaar en de trots voor onze wijk wordt nu doorgegeven aan onze kinderen want “we zeen nog altijd gruuts op oos wijk”en dat zal nog ettelijke 11 x jaren zo blijven. Daarom zijn we blij dat we met het jonge snaakje, het Heilig Wammes, die deze fijne momenten mee heeft waargemaakt, mogen vieren en daarom heffen wij hoog het glas.

Namens het huidige bestuur

Annemie Creemers

Noorderwijk Alaaf!