Wijk EgelsbergDe moderne vastenavondsgeschiedenis van wijk Egelsberg begint in 1995 met met de verkiezing van Jos Purnot tot prins Jos I.

Architect Lemmens en bouwmeester Lamberigts ontwierpen bij Jan en Gina Paumen een prinsenwagen met als thema: `het gezonken kasteel van de Rouvenne'.

In 1996 kreeg de wijk weer een prins in de persoon van Frank Boonen, alias jeugdprins Frank 1. Voor hem ontwierpen Mark Bok en Jaak Lamberigts op dezelfde locatie de prinsenwagen `het kasteel van Disneyland'.

In 1197 nam de wijk weer deel aan de halfvastenstoct met de Bouwegels, een wagen en een groep. Ook in dat jaar bleef de wijk actueel: de werkende egels verwezen naar de nieuwe huizen die toen in de nieuwe wijk werden gebouwd. Een derde prijs in de categorie groepen was de beloning.

De inspiratiebron voor Halfvasten 1998 was de introductie van de euro. ‘Seffes höbbe we geine frang mieë’, bestaande uit een grote wagen in de vorm, van een geldkist, gevolgd door 16 wagentjes met een euromuntstukafbeelding, leverde de tweede prijs op.

Het kon dan ook niet meer uitblijven. In 1999 kaapte Egelsberg de eerste prijs weg in de categorie groepen met `Space', een ruimteschip met alles erop en eraan.

Diezelfde eerste prijs was ook weggelegd voor Egelsberg Thrill in 2000: muziek van Michael Jackson, een wagen in de vorm van een zerk en de nodige zombies zorgden voor de ideale moderne carnavalsmix.

Dat jaar richtte de wijk ook een eigen carnavalsvereniging op. Voorzitter werd Eric Cloot, secretaris Erik Dautzenberg en schatbewaarder Lei Truyen. Donny en Marie-Louise Voorpijl, Marcel Roex en Mark Bok maakten het bestuur compleet.

In 2001 vierde de wijk Eric Opdenakker als prins Eric I met een kleurrijke prinselijke trappenwagen, ontworpen door Wim Segers en Rita Westhovens en gebouwd door Jaak Lamberigts.

2002 was het jaar van `Chaka Zulu': dans, muziek, tijgerpakjes, Big Mama, veel Zoeloes en een wagen in de vorm van een rieten hut.

Het voorlopige hoogtepunt kwam in 2003 met 'Egelsberg geit vraemd', groep en wagen gebouwd rond de Egyptische farao Toutanchamon. De wijk kreeg de eerste prijs in de categorie wagens en daarbovenop de hoofdprijs 'Het Gulden Wammes.' En dat is natuurlijk een reden om nog even door to gaan met vastenavond in het algemeen en halfvasten in het bijzonder:

Egelsberg Alaaf!